Het gaat snel voor Smets (STVV): Drie grote clubs uit Bundesliga informeerden

Het gaat snel voor Smets (STVV): "Drie grote clubs uit Bundesliga informeerden"

25-10-2023 10:59
5

Het gaat snel voor Matte Smets. De centrale verdediger speelde dit seizoen al elke minuut bij STVV in de Jupiler Pro League. Daarnaast werd hij onlangs nog opgenomen op de prestigieuze lijst van de Golden Boy. Volgens zijn coach Thorsten Fink zijn er al tekenen van interesse uit het buitenland.

Vooral clubs uit de Duitse Bundesliga zouden tot dusver interesse getoond hebben. "Er zijn al drie grote Duitse clubs die bij mij informeerden wat voor een speler Matte is", klinkt het bij Fink in Het Belang van Limburg.

Volgens zijn coach heeft Smets alles om het te maken in een topcompetitie. "Hij is snel, flexibel, sterk en zijn techniek is uitstekend. Centraal achterin kan hij op de drie posities spelen". Af en toe wordt zijn lengte in vraag gesteld door sommigen, maar daar wil Fink niet van weten. "Onzin. Manchester City betaalde 100 miljoen euro voor Josko Gvardiol en die is even groot", zegt Fink.

Ook qua persoonlijkheid is Smets volgens zijn coach uit het juiste hout gesneden. "Hij is nederig, heeft karakter en is nooit nerveus voor een wedstrijd", besluit Fink.