Standard-Anderlecht: “Als de scheids niet fluit, moet de VAR ingrijpen”

Standard-Anderlecht: “Als de scheids niet fluit, moet de VAR ingrijpen”

24-10-2023 18:14
7

Alexandre Boucaut werpt een blik op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League. De competitie trakteert ons elke speeldag opnieuw op een aantal interessante fases. De voormalige scheidsrechter ontleedt een aantal ‘discutabele’ fases in La Tribune

Afgelopen weekend stond de kraker tussen Standard en RSC Anderlecht op het programma. De topper, die op 3-2 eindigde, bleek alvast niet teleur te stellen. Boucaut analyseerde een aantal fases en was het met een aantal beslissingen niet eens. 

Had Jonathan Lardot een penalty moeten toekennen aan Anderlecht voor een overtreding van Zinho Vanheusden op Kasper Dolberg? Volgens Boucaut wel … "Het is een penalty. Er is geen reden om niet te fluiten”, gelooft Boucaut. “Vanheusden raakt de bal op geen enkel moment aan. Als de scheidsrechter niet live fluit, moet de VAR ingrijpen.”

"In de tweede helft waren er een paar fouten, maar hij hield zijn kaarten de hele eerste helft vast. Hij trok ze eruit toen het moest”, nuanceert Boucaut. “Hij toonde discipline, moed en vastberadenheid. Hij was erg goed in het managen van de wedstrijd.”