Chelsea is Hazard nog niet vergeten: mooi spandoek voor levende legende

Chelsea is Hazard nog niet vergeten: mooi spandoek voor levende legende

22-10-2023 23:31
2

Eden Hazard is sinds een aantal dagen op voetbalpensioen. Cynici zullen zeggen dat hij die status al bereikt had in dienst van Real Madrid, maar zelfs de grootste kwatongen moeten toegeven dat Hazard een lust voor het oog was in zijn tijdperk bij Chelsea FC. De supporters daar zijn zijn magie nog niet vergeten.

Chelsea werkte zaterdag de Londense topper af tegen Arsenal FC: 2-2. Tijdens dat duel ontvouwden de thuisfans een groot spandoek met een afbeelding van Hazard, met daarnaast zijn naam en het onderschrift 'een echte grote van Chelsea'. Op die manier zette Stamford Bridge haar gewezen smaakmaker nog eens in de bloemetjes. Overigens stal nadien een andere landgenoot de show, weliswaar uit het andere kamp, want Leandro Trossard tekende in de laatste minuten nog voor 2-2.

De nalatenschap van Hazard bij Chelsea is in ieder geval enorm. Tussen 2012 en 2019 bracht onze landgenoot The Blues zeven jaar lang in vervoering. Met vele doelpunten en dribbels loodste hij zijn club onder meer naar twee titels, één FA Cup en twee Europa Leagues. Hazard trok in de zomer van 2019 naar Real, maar die transfer werd dus een langgerekte ontgoocheling.