Jutglà (Club Brugge): Ik had in huidge Barça-kern een rol kunnen spelen

Jutglà (Club Brugge): "Ik had in huidge Barça-kern een rol kunnen spelen"

22-10-2023 14:25
19

Ferran Jutglà ging bij het Spaans radioprogramma ‘El Suplement’ in op zijn periode bij Barcelona en op zijn keuze voor Club Brugge. Volgens de Spanjaard had hij in de huidige kern van Barcelona ook zijn rol kunnen spelen.

Jutglà ging tijdens het interview in op de vraag of hij in de huidige Barça-ploeg zijn plaats zou hebben. "Natuurlijk denk ik dat ik een vervanger voor Lewandowski had kunnen zijn. Toen ik wegging wou ik echter vooral spelen. Ik moest een beslissing nemen en dat heb ik ook gedaan", citeert Sport Jutglà.

Jutglà herinnert zich hoe zijn tijd bij het eerste elftal van Barcelona, toen in volle heropbouw, was. Hij koestert naar eigen zeggen enkel goede herinneringen. "Ik koos voor Barcelona om me te profileren in het profvoetbal, en dacht niet eens aan de eerste ploeg. Als je echter de kans ziet om toch bij de A-kern te komen, moet je daarvan profiteren en die grijpen", voegt Jutglà toe.

Daarnaast gaf hij ook toe dat hij af en toe heimwee heeft naar zijn thuisland. "Je mist dingen als je weg bent van huis. Wanneer ik een paar dagen vrij heb ga ik terug naar huis om bij mijn familie en vrienden te zijn", klinkt het bij Jutglà.

Over zijn transfer naar Club Brugge heeft Jutglà geen spijt. "De aanpassing aan België was makkelijk. De eerste maanden met veel wedstrijden gingen heel snel voorbij. Ik dacht alleen maar aan voetbal. Nu ook mijn partner in België woont en werkt hebben we het goed samen", besluit de spits.