El Shaarawy genoemd in gokschandaal, AS Roma spreekt van 'imagoschade'

El Shaarawy genoemd in gokschandaal, AS Roma spreekt van 'imagoschade'

20-10-2023 07:20

AS Roma heeft gereageerd op de aantijgingen jegens Stephan El Shaarawy en Nicola Zalewski. Het tweetal zou zich schuldig hebben gemaakt aan illegale gokpraktijken. Dat vertelde de Italiaanse entrepeneur Fabrizio Corona tijdens een TV-uitzending van het programma Striscia la Notizia. Roma ontkent de beschuldigingen ten stelligste. 

Het gokschandaal houdt voetbalminnend Italië nu al een tijdje bezig. Eerder kwam al naar buiten dat Nicolò Fagioli (Juventus), Nicolò Zaniolo (Roma) en Sandro Tonali (Newcastle United) zich schuldig zouden hebben gemaakt aan illegale gokactiviteiten. Eerstgenoemde bekende onlangs schuld en kan zich gaan opmaken voor een schorsing van liefst zeven maanden. 

De namen van El Shaaraway en Zalewski zijn relatief nieuw en Roma schaart zich achter het beschuldigde tweetal. 'Verwijzend naar de geruchten die de afgelopen dagen zijn verspreid over de vermeende betrokkenheid van enkele spelers met betrekking tot voetbalweddenschappen, spreekt AS Roma haar volledige steun uit aan Nicola Zalewski en Stephan El Shaarawy, slachtoffers van herhaalde speculaties die het imago op oneerlijke wijze hebben geschaad.'