Nieuw hoofdstuk in Italiaans gokschandaal: spelers Roma, Juve en Lazio genoemd

Nieuw hoofdstuk in Italiaans gokschandaal: spelers Roma, Juve en Lazio genoemd

18-10-2023 17:02

Het laatste woord over het gokschandaal in Italië is absoluut nog niet gezegd. Ook AS Roma-spelers Stephan El Shaarawy en Nicola Zalewski worden nu beschuldigd van illegaal gokken, terwijl er met hen nog veel meer spelers zouden zijn.

Het verhaal is bekend: recent kwam ineens naar buiten dat Nicolò Fagioli (Juventus), Sandro Tonali (Newcastle United) en Nicolò Zaniolo (Aston Villa) zich schuldig gemaakt zouden hebben aan illegaal gokken in hun tijd in Italië. Eerstgenoemde is al veroordeeld tot een schorsing van zeven maanden, naar de andere twee Italiaanse internationals loopt nog een onderzoek. Italiaanse roddeljournalist Fabrizio Corona weet dat er nog veel meer spelers in Italië ook illegaal hebben gegokt.

In de afgelopen uren heeft Corona weer een aantal nieuwe namen onthuld, die ook tegen de regels hebben gegokt. El Shaarawy - die dinsdagavond nog op het veld stond bij Engeland-Italië -, Zalewski, Federico Gatti (Juventus) en Nicolò Casale (SS Lazio) zouden ook betrokken zijn bij het schandaal. Het is nog niet duidelijk of zij op een illegaal platform hebben gegokt, of hebben ingezet op hun eigen wedstrijden. 

Naast de namen die nu zijn gevallen, weet Corona dat nog veel meer Serie A-spelers ook schuldig zijn. "Er zijn meer internationals betrokken, net als clubvoorzitters", stelt de roddeljournalist in gesprek met Corriere della Sera. Volgens hem zouden er misstanden zijn bij vijf tot zes clubs, terwijl voetballers over de gehele Italiaanse voetbalpiramide de regels overtreden. Een oom van een oud-speler van Internazionale, die bevriend is met Mario Balotelli, is volgens Corona zijn belangrijkste bron.