Onyedika overtuigt bij Nigeria, maar: 'Dat is slecht nieuws voor Club Brugge'

Onyedika overtuigt bij Nigeria, maar: 'Dat is slecht nieuws voor Club Brugge'

19-10-2023 20:02
5

De Afrika Cup staat begin volgend jaar voor de deur en heel wat Belgische ploegen dreigen dan ook pionnen af te moeten staan in die periode. Ook Club Brugge, dat met Raphael Onyedika een belangrijke pion richting het toernooi kan zien vertrekken.

De Nigeriaanse middenvelder was de voorbije maanden slechts een bankzitter bij zijn land, maar heeft de voorbije interlands wel flink wat minuten gekregen. Hij wist daarin ook indruk te maken, wat volgens OwnGoalNigeria slecht nieuws kan betekenen voor Club Brugge.

Volgensde lokale bron is bondscoach Jose Peseiro helemaal overtuigd geraakt van Onyedika en bestaat er amper nog twijfel over dat de middenvelder een plekje in de selectie zal krijgen voor de Afrika Cup. Op dat toernooi lijkt hij ook een basisplek te gaan krijgen, wat de kans op een blessure nog wat groter maakt.

De Afrika Cup begint op 13 januari 2024 en vindt (voor de finalisten) plaats tot 11 februari. Club Brugge dreigt Onyedika daardoor niet te kunnen gebruiken tegen KVC Westerlo, Charleroi, KV Kortrijk, Royal Antwerp FC, KAS Eupen en afhankelijk van een rustperiode mogelijk ook niet tegen Cercle Brugge (17/02).