Antwerp-jonkie wacht geduldig op kans: Niet gevraagd om uitgeleend te worden

Antwerp-jonkie wacht geduldig op kans: "Niet gevraagd om uitgeleend te worden"

18-10-2023 10:01
2

Met Arthur Vermeeren en Mandela Keita heeft Royal Antwerp FC twee nieuwe Rode Duivels en goudhaantjes in de rangen. Dat inspireert de andere jonkies bij de club, die hun voorbeeld willen volgen.

Eén van die jonkies is de twintigjarige Zeno Van den Bosch, die vorig seizoen al minuten kreeg en ook dit seizoen het vertrouwen krijgt van Mark van Bommel. Aan een tijdelijk vertrek om ergens meer minuten te krijgen, dacht de jonge verdediger nooit.

"Ik heb in de zomer niet gevraagd om uitgeleend te worden", begint hij in een gesprek met Gazet van Antwerpen. "Ik voel mij super bij ­Antwerp, ik krijg het vertrouwen van Van Bommel en ik zit, midden oktober, al bijna aan hetzelfde aantal speelminuten als vorig ­seizoen", klinkt het.

Van den Bosch neemt rustig zijn tijd en beseft ook dat de concurrentie achterin niet min is. "Als centrale verdediger moet ik wat langer geduld oefenen dan mijn leeftijdsgenoten die op een ­andere positie spelen", weet de verdediger. Toch zit Van den Bosch dit seizoen al aan negen wedstrijden, waarvan twee in de basis.