KV Mechelen-verdediger Foulon was erbij: ''Er was veel angst, maar ook samenhang''

KV Mechelen-verdediger Foulon was erbij: ''Er was veel angst, maar ook samenhang''

18-10-2023 08:55 Laatste update: 09:06

Daam Foulon was bij de wedstrijd op maandagavond tussen de Rode Duivels en Zweden. De verdediger van KV Mechelen vertelde over zijn ervaringen tijdens de bizarre avond.

Foulon viel meteen al iets op bij aankomst. ''Logisch voor een voetbalmatch, maar ik had het gevoel dat er toch meer politie dan normaal was'', vertelde de linksback aan Gazet van Antwerpen, die al door had dat er meer politie aanwezig was dan gewoonlijk.

De verdediger bracht tijdens de rust een bezoek aan het toilet en hoorde iemand zeggen dat er geschoten was. ''We vroegen ons af of de wedstrijd dan wel had moeten doorgaan, maar toen we hoorden dat ze het echt op de Zweden hadden gemunt, begrepen we natuurlijk dat de politie supporters niet in Brussel wilde laten rondlopen'', zei Foulon.

''Je merkte uiteraard dat er wat angst was, maar er was vooral veel samenhang. De Belgische supporters applaudisseerden voor de Zweedse en zongen ''We love you Sweden, we do'''', aldus de verdediger die zag dat de angstaanjagende situatie de fans in het stadion dichter bij elkaar bracht en elkaar steunden.

Het is nog niet bekend of de wedstrijd tussen de Rode Duivels en Zweden wordt uitgespeeld; daarover neemt de UEFA later een beslissing.