Buffel hielp Clement bij keuze, coach wil Dessers aan het scoren krijgen

Buffel hielp Clement bij keuze, coach wil Dessers aan het scoren krijgen

17-10-2023 20:04 Laatste update: 20:19
1

Philippe Clement heeft een nieuwe uitdaging gevonden en gaat aan de slag bij Rangers FC. Een weloverwogen keuze voor de coach, die eerst informatie ging inwinnen bij een bekende naam: Thomas Buffel.

Op zijn voorstelling onthult Clement namelijk dat hij voor hij zijn beslissing nam ook even sprak met Thomas Buffel, die jaren voor de Schotse club had gespeeld. "Thomas was heel positief over de club", geeft Clement aan. "Hij zei me dat Rangers bij me zou passen. Hij weet ook dat ik door muren ga om wedstrijden te winnen", aldus de coach.

Dessers
Bij Rangers zal Clement ook Cyriel Dessers aan het scoren moeten krijgen. De spits werd afgelopen zomer overgenomen van Cremonese, maar maakte nog geen al te beste indruk. "Ik heb al een betere Dessers gezien in België en Nederland", vertelt Clement.

"Bij Feyenoord was hij bijvoorbeeld sterker dan hier", gaat de trainer verder. "Iedereen begint bij mij met een schone lei. Ik ga Dessers ook geen speciale behandeling geven, gewoon omdat het een landgenoot van me is. Elke speler krijgt dezelfde kansen", besluit Clement.