'Mourinho wil AS Roma gaan verlaten voor megacontract in Saudi-Arabië'

'Mourinho wil AS Roma gaan verlaten voor megacontract in Saudi-Arabië'

17-10-2023 15:01
2

José Mourinho, de huidige hoofdtrainer van Romelu Lukaku, wordt door de Italiaanse sportjournalist Gianluca Di Marzio in verband gebracht met een megacontract in Saudi-Arabië. Naar verluidt is een nog onbekende ploeg bereid de Portugees een tweejarig contract ter waarde van omgerekend zo'n 120 miljoen euro aan te bieden. 

De Portugese coach loopt aan het einde van dit seizoen uit zijn contract bij AS Roma en het is nog onzeker of hij gaat verlengen in Italië. Sterker nog, Di Marzio stelt dat er geen onderhandelingen gaande zijn. "Aan het eind van de deal, in juni, gaan ze uit elkaar", beweert hij bij Sky VideoVolgens hem ligt er in Saudi-Arabië een tweejarig megacontract klaar voor de oud-coach van onder andere Chelsea, Internazionale, Manchester United en Real Madrid.  

Mourinho gaf eerder deze maand zelf al aan ooit in Saudi-Arabië aan de slag te willen gaan. Dat zei de zestigjarige coach in een interview met de Egyptische zender MBC. "Ik ga in mijn vrije tijd naar Saudi-Arabië, maar ik ben ervan overtuigd dat ik daar ga werken. Ik weet niet wanneer, maar ik ben er vrij zeker van. Niemand kent de toekomst, maar ik zal dit zeker doen." 

Afgelopen zomer trad Mourinho bovendien al toe tot de raad van bestuur van de Mahd Academy, die zich bezig houdt met talentontwikkeling in Saudi-Arabië. Ook sprak hij lovend over de overgang van zijn landgenoot Ronaldo naar het land. "Cristiano was de eerste die daarheen ging en het meteen een ander perspectief gaf. De spelers dachten eerst dat het een one-man-show was, maar ze realiseerden zich in de zomer dat alles echt aan het veranderen was." 

In juni had Al Hilal de Portugees al gepolst voor de functie van hoofdtrainer. Destijds sloeg Mourinho volgens tranferexpert Fabrizio Romano een aanbod van dertig miljoen euro per jaar af.