'Uitslag Ballon d'Or lijkt bekend: winnaar voor het eerst niet actief in Europa'

'Uitslag Ballon d'Or lijkt bekend: winnaar voor het eerst niet actief in Europa'

17-10-2023 11:46
23

De uitreiking van de Ballon d'Or staat over twee weken op het programma en vooraf lijkt er een grote favoriet te zijn voor het winnen van de prestigieuze prijs. Lionel Messi lijkt voor de achtste keer in zijn loopbaan tot beste voetballer ter wereld te worden uitgeroepen, en de Spaanse krant SPORT meent zelfs dat het al beslist is.

Messi wordt al sinds de winst van het WK met Argentinië tot absolute favoriet bestempeld. Voor het eerst won de aanvaller met zijn land het grootste internationale toernooi. Hoewel het WK in 2022 werd gespeeld, wordt het meegerekend voor de komende editie van de Ballon d'Or, omdat de vorige prijs reeds voor het wereldkampioenschap in Qatar werd uitgereikt.

De buitenspeler, die tegenwoordig onder contract staat bij het Inter Miami van David Beckham, won de prijs ook al in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 en 2021, en lijkt zich nu dus te kunnen op maken voor een achtste bokaal. Het kan voor het eerst zo zijn dat een speler die niet in Europa actief is de prijs in de wacht sleept.

Hetzelfde medium stelt dat de equivalent voor vrouwen een prooi zal zijn voor Aitana Bonmatí, die actief is voor FC Barcelona. Ook zij werd met haar land, Spanje, wereldkampioen. Indien ze de prijs wint zal de haar teamgenoot Alèxia Putellas opvolgen, die de laatste twee edities won.