Tedesco heeft het volste vertrouwen: “Faes is erg belangrijk voor ons”

Tedesco heeft het volste vertrouwen: “Faes is erg belangrijk voor ons”

16-10-2023 10:31
6

Aan de vooravond van het duel met Zweden in de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024 stond Domenico Tedesco de pers aan het woord. De bondscoach werpte een blik op een aantal thema’s. Een van die onderwerpen was Wout Faes

De centrale verdediger van Leicester City krijgt de laatste dagen wat kritiek over zoch heen na een mindere prestatie tegen Oostenrijk. De bondscoach is alvast rustig. Tedesco heeft het volste vertrouwen in de krullenbol en gelooft de Faes een erg belangrijke pion is in de achterlinie. 

"Ik maak me geen zorgen over de situatie van Wout Faes”, klinkt het bij Tedesco, geciteerd door RTBF. “Ik begrijp wat je bedoelt: we kregen een grote kans in Azerbeidzjan via hem. Maar hij is als een spits, waar we over praten als hij scoort”, aldus de bondscoach.

 “We moeten de situatie in zijn geheel bekijken: Wout is belangrijk voor ons”, gaat hij verder. “Hij was vrijdag tegen Oostenrijk op meerdere punten van onschatbare waarde. Het is niet makkelijk om tegen dit team te verdedigen. Wout en Jan Vertonghen werken goed samen in het centrum van de verdediging.”