'Barça mag hoop koesteren: ook Newcastle-ster heeft speciale clausule'

'Barça mag hoop koesteren: ook Newcastle-ster heeft speciale clausule'

14-10-2023 23:40

FC Barcelona is na het vertrek van Sergio Busquets nog altijd op zoek naar een nieuwe controleur, omdat Oriol Romeu slechts als tussenoplossing wordt gezien. Diario SPORT weet nu dat de La Liga-kampioen positief nieuws heeft ontvangen uit Newcastle over Bruno Guimarães. 

De 25-jarige Braziliaan tekende eerder deze maand een fors verbeterd contract bij de Premier League-club, waardoor hij tot medio 2028 vastligt op St. James' Park. Hij is echter groot fan van Barça en droomt ervan om in de toekomst voor de Catalanen te spelen, schrijft SPORT. Daarom heeft Guimarães een speciale clausule in zijn contract laten opnemen: Barcelona kan hem voor 65 tot 70 miljoen euro aantrekken. Dat bedrag ligt onder zijn marktwaarde van 85 miljoen.

Toch is een transfer nog geen uitgemaakte zaak. Door de financiële situatie van Barça blijft de komst van Guimarães ingewikkeld, maar het zet de deur wel op een kier. Het is niet voor het eerst dat beweerd wordt dat een speler een 'Barça-clausule' in zijn contract heeft. Dat zou ook gelden voor Bernardo Silva en Dani Olmo. Vooral de Spaanse ster van RB Leipzig zou weleens kunnen terugkeren bij zijn jeugdliefde, schreef BILD laatst.