Oostenrijkse media: ''Op het einde stonden de Belgen echt te trillen''

Oostenrijkse media: ''Op het einde stonden de Belgen echt te trillen''

14-10-2023 09:15 Laatste update: 22:04
9

Na de voetbalwedstrijd tussen Oostenrijk en België, die eindigde in een 2-3 overwinning voor de Rode Duivels, waren de Oostenrijkse media, spelers en staf niet terughoudend met hun reacties. Ze prijzen de veerkracht en het karakter van hun nationale ploeg, maar erkennen ook de superioriteit van de Rode Duivels. VoetbalPrimeur.be wierp een blik op de Oostenrijkse media.

Veerkrachtig Oostenrijk
''We speelden goed, maar ineens stond het 0-1 en niemand wist waarom. België maakte het vervolgens in het kwartier na rust af. Maar de manier waarop we weer in het spel kwamen was geweldig. We kunnen trots zijn op ons karakter, dat ook de kwaliteit en breedte van onze ploeg laat zien'', meldde Christoph Baumgartner volgens Kronen Zeitung.

Ralf Rangnick, de Oostenrijkse bondscoach, was zichtbaar onder de indruk van de vastberadenheid van zijn ploeg, vooral in de laatste fase van de wedstrijd. ''Dat laat gewoon het karakter zien. Dat is wat we de afgelopen twintig minuten hebben laten zien toen we met 3-0 achter stonden'', zei de bondscoach ondanks het verlies tegen de Rode Duivels volgens Kronen Zeitung.

Ongelukkige doelman
Voor doelman Alexander Schlager van Oostenrijk was het een lastige match. 'Een wedstrijd die een nachtmerrie was voor een keeper die nauwelijks ballen kreeg om op te warmen. Wat er op zijn doel af kwam zat er bijna altijd in, hij kon er niet veel aan doen', schreef Kurier. Dit onderstreept de dodelijke efficiëntie van de Belgische aanval.

De Belgische dreiging
Eén speler van het Belgische team die veel aandacht kreeg, was Jeremy Doku. Omschreven als een 'wervelwind' door de Krone Zeitung, stelde de linksbuiten de Oostenrijkse defensie voortdurend op de proef. ''Hij speelt voor Man City, wat hadden we verwacht? Doku heeft het gevoel dat hij een brommer onder zijn voeten heeft'', vertelde Xaver Schlager volgens Kronen Zeitung.

'De Belgen lieten een meer ontspannen indruk achter. Flankspeler Jeremy Doku, die voor Manchester City 60 miljoen euro waard was, liet meermaals zijn genialiteit zien. Romelu Lukaku bleef daarentegen nogal bleek', schreef Der Standard.

Ook Dodi Lukebakio viel op in Oostenrijk. 'Dodi Lukebakio van FC Sevilla speelde de arme Lienhart duizelig, scoorde krachtig en krachtig om er 0-1 van te maken, zijn eerste internationale doelpunt, een absolute sfeerdoder in het met 47.000 fans uitverkochte Happelstadion', aldus Der Standard.



Realistische blik van Oostenrijkse spelers en trainers
Xaver Schlager, die door Kurier 'de beste van Oostenrijk' genoemd, was realistisch na de match. “We speelden de hele wedstrijd goed voorwaarts. België stond ijskoud voor doel. Bij 0-3 was het bijvoorbeeld pure individuele les. Maar we zijn klaar voor maandag. Helaas was het dit keer niet genoeg voor een punt, maar de prestatie was wel oké”, aldus Schlager aan Kurier.

''De 0-2 en 0-3 waren vervelende doelpunten. Na de 1-3 was het duidelijk dat er nog iets gedaan kon worden, we hadden nog goede kansen. Op het einde stonden de Belgen echt te trillen'', citeerde Kurier bondscoach Rangnick, die zich enigszins tevreden uitte over het spel.

Konrad Laimer gaf een soortgelijke mening. ''Bij de rust vonden we dat we heel goed speelden en zorgden ervoor dat België op achterstand kwam. Maar dan overkomen ons kleine fouten", zei de aanvoerder van het Oostenrijkse team volgens Kurier.

Oostenrijk hoopvol, Rode Duivels gekwalificeerd
Het is duidelijk dat Oostenrijk, ondanks het verlies, veel positieve punten heeft gezien in de wedstrijd en hoopvol is voor hun volgende uitdagingen op weg naar het EK. De Rode Duivels kwalificeerden zich en mogen zich alvast opmaken voor het EK 2024 in Duitsland.