Deila-criticaster komt met Pirlo-onthulling: 'Spelers rookten non-stop onder hem'

Deila-criticaster komt met Pirlo-onthulling: 'Spelers rookten non-stop onder hem'

13-10-2023 22:03
2

Colin Kazim-Richards, die recent nog flink wat kritiek had op Club Brugge-trainer Ronny Deila, heeft een opvallende claim gedaan over Andrea Pirlo. Volgens Kazim-Richards mochten de spelers van Fatih Karagümrük, waar hij samenwerkte met Pirlo, roken in de rust van wedstrijden.

Pirlo, nu trainer van Sampdoria, stond vorig seizoen voor de groep van het Turkse Karagümrük. De inmiddels clubloze Kazim-Richards was vorig seizoen ook actief bij de Süper Lig-club. In de Filthy Fellas podcast komt de 37-jarige spits met een opvallende anekdote. "We hadden veel Italianen in de selectie die roken. In Turkije mag je roken, al hangt het er wel van af wie de coach is. Maar vorig jaar mocht het onder Pirlo: spelers rookten non-stop voor de wedstrijd."

"Zelfs in de rust gebeurde het", gaat Kazim-Richards verder.  "Pirlo was dan aan het praten, terwijl zij aan het roken waren. Het is een totaal andere cultuur, zoals je begrijpt. Ik zeg dit dus niet om te shockeren, maar om duidelijk te maken dat het gewoon kan."