“Als je me vraagt wie de slechtste coach was die ik ooit had, dan zeg ik Deila”

“Als je me vraagt wie de slechtste coach was die ik ooit had, dan zeg ik Deila”

11-10-2023 21:40
42

Colin Kazim-Richards, de 37-jarige spits, blikte terug op zijn periode onder leiding van Club Brugge-hoofdtrainer Ronny Deila bij het Schotse Celtic. Kazim-Richards was niet te spreken over Deila, de spits gaf in de podcast ‘Fillthy Fellas’ aan dat het de slechtste coach was waar hij ooit mee had gewerkt.

De periode waarin Deila en Kazim-Richards samenwerkte was eigenlijk maar vier maanden in 2016. Aan het einde van dat seizoen werd Deila ontslagen bij Celtic. “Als je me vraagt wie de slechtste coach was die ik ooit had, dan zeg ik Ronny Deila. We kunnen hier veel zitten grappen, maar als voetballer wilde ik altijd bijleren. Maar Ronny Deila deed niets waarvan iemand van ons iets opstak”, vertelt de spits via de podcast.

Kazim-Richards gaat verder in zijn kritische terugblik op zijn periode met Deila. “Er was geen motivatie, geen communicatie, geen verbondenheid en op het veld was hij in één ding helemaal niet goed: tactiek. Het gevoel was: wat zijn we aan het doen?”, aldus Kazim-Richards.

Kazim-Richards sluit af door te vertellen over het nieuwe dieet dat Deila introduceerde bij Celtic. “Hij introduceerde een vetrijk dieet in de club, allemaal vlees: geen koolhydraten, maar spek en varkensworstjes. Ik lieg niet, je kan het checken. Als je om negen uur kwam ontbijten, vond je allemaal gefrituurd eten, enkel vlees, dan denk je: wat is er aan de hand?”, deelt Kazim-Richards.

Kazim-Richards zit zelf momenteel zonder club, de spits voetbalde bij meerdere bekende clubs waaronder Brighton & Hove Albion, Fenerbahce, FC Toulouse, Galatasaray, Olympiakos en Feyenoord.