Groot probleem bij KRC Genk vastgesteld: Daar knelt het schoentje

Groot probleem bij KRC Genk vastgesteld: "Daar knelt het schoentje"

15-10-2023 17:45
8

KRC Genk was vorig seizoen nog één van de grote titelkandidaten, maar heeft het voorlopig moeilijk om te overtuigen. Het staat voorlopig slechts zevende in de stand. Jacky Mathijssen denkt te weten waar het probleem ligt.

De Limburgers wisten van de laatste tien competitieduels er slechts drie te winnen en houden maar moeilijk de nul. De verdediging kreeg dan ook al kritiek te slikken, maar die is volgens Mathijssen niet correct. "Ik vind die kritiek niet terecht", klinkt het in Het Belang van Limburg.

De analist oordeelt dat het probleem volgens hem vooral in de aanvalslinie ligt en meer bepaald de efficiëntie van de spitsen. "Als je voor het soort voetbal van Genk kiest, weet je dat je regelmatig op counters loopt en dat die wel eens fataal kunnen zijn. Dat moet normaal gecompenseerd worden door doelpunten aan de overkant, maar daar knelt het schoentje", geeft hij aan.

Mathijssen gelooft wel dat Genk zich na de interlandbreak nog zal kunnen herpakken. "In de Europese voorrondes hebben ze dit seizoen al afgezien, vooral mentaal. Maar ik heb het gevoel dat ze er binnen de club goed mee omgaan. De kwaliteit van het spel is goed, de rest zal binnenkort wel volgen", besluit hij.