Spelers met eerste reactie op Italiaans gokschandaal: 'Gewoon poker en blackjack'

Spelers met eerste reactie op Italiaans gokschandaal: 'Gewoon poker en blackjack'

13-10-2023 18:48

Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo hebben voor het eerst gereageerd op hun betrokkenheid bij een gokschandaal. Het tweetal werd tijdens de interlandperiode door de Italiaanse voetbalbond naar huis gestuurd, nadat de berichten naar buiten kwamen.

Newcastle United-middenvelder Tonali en Aston Villa-aanvaller Zaniolo zijn door Italiaanse autoriteiten ondervraagd op verdenking van betrokkenheid bij illegale gokactiviteiten. Roddeljournalist Fabrizio Corona wist te melden dat Nicola Zalewski (AS Roma), Nicolò Fagioli (Juventus) en 'nog minimaal tien andere Serie A-spelers zich hier ook schuldig aan hebben gemaakt. Vermoedelijk hebben ze, tegen de regels in, ingezet op verschillende wedstrijden.

Tegenover La Repubblica laten Tonali en Zaniolo zich gezamenlijk uit. "Het was gewoon poker en blackjack", zeggen ze. Naar eigen zeggen wist het duo niet dat dit via een platform werd gespeeld dat verboden is. Fagioli heeft tot dusver als enige toegegeven dat hij via illegale goksites gewed heeft. Tonali en Zaniolo erkennen bevriend te zijn met Fagioli, maar benadrukken nooit samen met hem ingezet te hebben op voetbalwedstrijden.