Slechte beurt van Rode Duivel, 'Gewone soldaat die generaal de les spelt'

Slechte beurt van Rode Duivel, 'Gewone soldaat die generaal de les spelt'

13-10-2023 09:21
30

Eerder deze week was in de media de mening van Timothy Castagne verschenen over de kwestie-Courtois bij de Rode Duivels. Volgens Peter Vandenbempt was het absoluut geen slimme zet van Castagne.

Vandenbempt vraagt zich af wat Castagne zou gezegd hebben toen hij Courtois vervolgens opbelde om de brokken te lijmen. “Sorry voor de timing, Thibaut, dat was niet slim van mij? En zou hij zijn forse standpunten tegenover de geblesseerde nummer één nog eens herhaald hebben?”, klinkt het bij Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

Daarnaast hechtte Castagne ook weinig geloof aan het verhaal rond een blessure bij Courtois. De rechtsachter vond dat de bondscoach de zaak goed aangepakt had destijds. “Dat zal Courtois nog het meest geplezierd hebben”, zegt Vandenbempt.

Frank Vercauteren probeert als technisch directeur al enkele maanden de brokken te lijmen tussen enerzijds Courtois en anderzijds Tedesco. “Vercauteren moet gek geworden zijn. Het helpt niet dat een gewone soldaat een gedecoreerde generaal even publiek de les spelt, zelfs al is het een trouwe en waardevolle”, besluit Vandenbempt.