De Winter: “Ik leid de verdediging, spreek vier talen, heb vertrouwen in mezelf”

De Winter: “Ik leid de verdediging, spreek vier talen, heb vertrouwen in mezelf”

12-10-2023 11:32
4

Koni De Winter, de verdediger van Genoa FC, reageert op verschillende complimenten aan zijn adres. De Winter is opnieuw geselecteerd voor De Belgische Beloften. De 21-jarige centrale verdediger staat onder contract bij Juventus en wordt verhuurd aan Genoa.

De Winter krijgt een stortvloed aan complimenten, van zijn tempo aan de bal, tot zijn vermogen om te anticiperen. De Winter wordt vergeleken met een jonge Vincent Kompany. ““Ik neem het compliment met plezier aan… en ik ontken niet dat Vincent Kompany een van mijn inspiratiebronnen is. Maar het is ook niet zo dat ik hem op het veld wil kopiëren of op hem wil lijken: ik wil mijn eigen stijl schrijven en de beste versie van mezelf zijn”, citeert RTBF De Winter.

De Winter vertelt dat het met zijn zelfvertrouwen goed zit. “Ik speel centraal, ik leid de verdediging, ik heb de wedstrijd voor me en ik spreek vier talen (Noot van de redactie: Vlaams, Frans, Italiaans en Engels): het is mijn rol om het team te helpen. Ik was soms aanvoerder onder de jongeren bij Juventus en ik heb een leiderschapsmentaliteit. En ja, ik ontken niet dat ik zeker ben van mezelf: ik ben niet arrogant, maar ik ken mijn kwaliteiten en heb vertrouwen in mezelf", besluit De Winter.