Messi onterecht favoriet bij Ballon d'Or: 'Maar twee spelers die hem nu verdienen'

Messi onterecht favoriet bij Ballon d'Or: 'Maar twee spelers die hem nu verdienen'

12-10-2023 10:51
67

Adrien Rabiot zou het vreemd vinden als de Ballon d’Or dit jaar naar Lionel Messi gaat. De Argentijn wordt door veel kenners als favoriet gezien, maar daar is de Fransman het niet mee eens. In gesprek met RMC Sport vertelt hij dat in zijn optiek maar twee spelers de prijs dit jaar verdienen.

"Ik hoor veel mensen zeggen dat Messi de favoriet is", vertelt Rabiot over de meest prestigieuze prijs in het voetbal. "Toch zijn er maar twee spelers die er recht op hebben. Als je kijkt naar sportieve prestaties moet het gaan tussen Kylian Mbappé en Erling Haaland. Een keuze maken tussen die twee is wel erg lastig. Dan zou je moeten weten waar die beslissing op gebaseerd is."

Voor Rabiot is het in ieder geval duidelijk dat er geen enkele andere speler dan Mbappé of Haaland de prijs moet krijgen. "Het zal tussen die twee gaan, want alle andere spelers sluit ik uit. Niet iedereen zal het ermee eens zijn, maar dat is altijd wat er ook beslist wordt." Op maandag 30 oktober wordt de Ballon d’Or weer uitgereikt. Karim Benzema is op dit moment nog in het bezit van de prijs. Bij de bookmakers is Messi favoriet voor de prijs.