Rustpunt Kanga maakt indruk bij Standard: Hij is een profiel zoals Lukaku

Rustpunt Kanga maakt indruk bij Standard: "Hij is een profiel zoals Lukaku"

11-10-2023 14:44
3

Standard Luik trok haar sterke reeks door tegen Club Brugge: 2-1. Hoewel hij niet wist te scoren, vervulde Wilfried Kanga opnieuw een belangrijke rol. Alexandre Teklak vermoedt dat de Luikenaars stilaan al niet meer zonder hun zomeraanwinst verder kunnen.

Kanga stapte in de transferperiode over van Hertha BSC in de hoop om de nieuwe aanvalsleider te worden bij Standard. Na enkele weken warm draaien zit de Ivoriaan nu volledig in zijn ritme. "Hij is echt een speler die steun biedt. Het zijn zulke profielen, zoals Lukaku een beetje, op wie meer beweeglijke spelers onder de bal kunnen bouwen. Zo hebben zij iemand die hen de bal kan terugspelen of anderen kan bedienen", omschrijft Teklak hem bij Decoder.

Naast zijn technische vermogen om de bal bij te houden, teert Kanga ook op zijn oersterke lijf. "Hij is een krachtige aanvaller, die sterk is met de rug naar doel. Hij is in staat om een verdediging uit evenwicht te brengen en rond een tegenstander te draaien door zijn lichaam te gebruiken", vult Teklak nog aan. Daarnaast weet Kanga ook het doel staan. Tot nu toe trof hij al drie keer raak in acht duels voor Standard.