Interview Castagne over Courtois: ‘Willen we groep opofferen voor een individu?'

Interview Castagne over Courtois: ‘Willen we groep opofferen voor een individu?'

11-10-2023 10:45
8

Bij de Rode Duivels speelt de zaak rond Thibaut Courtois nog steeds. Hij verliet het trainingskamp van de nationale ploeg voor de wedstrijd tegen Oostenrijk met de goedkeuring van de Belgische artsen en Real Madrid omdat hij fysieke problemen had.

Timothy Castagne nam het niet zo goed op: “De meeste spelers hebben altijd wel ergens kleine blessures of pijntjes. We zijn nooit echt 100 procent. Of het is een echte, ernstige blessure en je club dwingt je om terug te komen, of je bent in staat om te spelen”, gelooft Castagne.

“Vanuit mijn oogpunt, als Thibaut had gewild, had hij kunnen blijven, maar het is zijn keuze", vertelde de verdediger aan Le Soir. "Ik heb er met een aantal teamgenoten over gesproken en zij zien het ook zo, maar ik kan niet voor de hele groep spreken”, getuigt Castagne.

Er was het verhaal van de aanvoerdersband, toen de foto van zijn knie in het vliegtuig en het verhaal van de aanvoerdersband op zijn bruiloft. “Het is waar dat Thibaut de beste keeper van België en de wereld is, maar we moeten onszelf de vraag stellen: willen we het team van de Rode Duivels opofferen voor één speler?”