FC Barcelona meldde zich voor Reijnders: 'Hier kwamen ze met het perfecte plan'

FC Barcelona meldde zich voor Reijnders: 'Hier kwamen ze met het perfecte plan'

10-10-2023 17:18

Tijjani Reijnders, de voormalige middenvelder van het Nederlandse AZ, verkoos afgelopen zomer AC Milan boven FC Barcelona. De 25-jarige middenvelder licht toe waarom hij bedankte voor de Catalaanse avances.

In gesprek met Voetbal International erkent Reijnders dat Barcelona hem wilde hebben. "Dat klopt. Maar Barcelona was op zoek naar een echte 'nummer zes'. De rol die Milan voor ogen had, past beter bij mij. Ik heb het thuis besproken met mijn vader en in onze ogen kwam Milan met het perfecte plan."

"Ik heb eerst met de technisch directeur gesproken, daarna met de trainer en daaruit ontstond het gevoel dat ik me bij Milan sneller thuis zou gaan voelen", aldus Reijnders. "Dat is ook gebleken. Ik heb er geen moment spijt van gehad."

Reijnders is er snel achtergekomen hoe groot Milan is. "Je hoeft op Milanello alleen maar om je heen te kijken en je ziet het. De foto's van voormalige topspelers, de herinneringen aan de grote successen. Milan is een club met heel veel historie. Dat maakt me alleen maar nóg trotser. Ik merkte bij mijn komst dat iedereen heel blij was dat er weer een Nederlandse voetballer is. Spelers als Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard zijn echte legendes daar."