OFFICIEEL: Vanheusden (Standard) vervangt Al-Dakhil bij de Rode Duivels

OFFICIEEL: Vanheusden (Standard) vervangt Al-Dakhil bij de Rode Duivels

10-10-2023 14:50
10

Zinho Vanheusden, de 24-jarige centrale verdediger van Standard, zit bij de selectie van De Rode Duivels. Vanheusden vervangt Ameen Al-Dakhil, de verdediger van Burnley FC bleek toch niet helemaal fit. 

Op deze manier heeft Vanheusden een nieuwe selectie bij De Rode Duivels te pakken. Vanheusden maakte de afgelopen matchen van Standard indruk in de Jupiler Pro League. Er ontstonden al meerdere geluiden waarom Vanheusden niet weer eens bij de Rode Duivels zat.

Afgelopen week reageerde Vanheusden zelf nog op een mogelijke selectie bij De Rode Duivels. "Natuurlijk zou het fantastisch zijn om weer opgeroepen te worden, zeker na enkele moeilijke jaren. Het zou een eer zijn als de bondscoach me belt, maar ik wil eerst en vooral Standard weer naar de top helpen", vertelde Vanheusden aan La Dernière Heure. 

Vanheusden zat al eens eerder bij De Rode Duivels, de verdediger heeft eenmaal meegespeeld met de nationale ploeg. Dit was op 8 oktober 2020 in een vriendschappelijke match tegen Ivoorkust. Destijds werd het 1-1.

De Rode Duivels gaan twee EK-kwalificatiewedstrijden tegemoet. Vrijdagavond gaan De Rode Duivels op bezoek in Oostenrijk voor de kraker in Groep F. Maandagavond krijgen De Rode Duivels Zweden op bezoek.