Vanheusden mikt nog niet op selectie bij Rode Duivels: Eerst Standard helpen

Vanheusden mikt nog niet op selectie bij Rode Duivels: "Eerst Standard helpen"

08-10-2023 09:30
5

Na het late zomeroffensief lijkt de motor van Standard Luik stilaan warm gedraaid. Dat komt ook het spel van Zinho Vanheusden ten goede. Sommigen hadden hem misschien al bij de selectie van de Rode Duivels verwacht, maar daar gaf Domenico Tedesco geen gehoor aan. Vanheusden zelf kan dat perfect begrijpen.

Uiteraard laat de mandekker er geen twijfel over bestaan dat een nieuwe cap bij de Rode Duivels een hele eer zou zijn. "Natuurlijk zou het fantastisch zijn om weer opgeroepen te worden, zeker na enkele moeilijke jaren", verwijst Vanheusden bij La Dernière Heure naar zijn recente verleden. Bij uitleenbeurten aan Genoa en AZ werd hij overstelpt door blessureleed.

Sinds zijn terugkeer naar Luik heeft Vanheusden zijn fysieke gestel weer op orde. Dat was zijn voornaamste drijfveer voor zijn overstap. "Toen ik hier aankwam, was mijn enige ambitie om weer voor Standard te spelen", geeft hij aan. De Rode Duivels zullen pas later weer in zijn vizier verschijnen. "Het zou een eer zijn als de bondscoach me belt, maar ik wil eerst en vooral Standard weer naar de top helpen." Daarna zien we wel, besluit Vanheusden.