OFFICIEEL: Eden Hazard (32) kondigt afscheid als profvoetballer aan

OFFICIEEL: Eden Hazard (32) kondigt afscheid als profvoetballer aan

10-10-2023 11:11 Laatste update: 11:23
44

Eden Hazard stopt als profvoetballer, dat laat hij weten op Instagram. De voormalige Rode Duivel zat zonder club na zijn contractontbinding bij Real Madrid.

Bij de Belgische nationale ploeg was Hazard eind vorig jaar al gestopt en nu is er ook definitief een einde gekomen aan zijn clubcarrière. Hazard werd nog met verschillende opties in verband gebracht, maar een voetbalpensioen werd telkens als meest waarschijnlijk naar voren geschoven.

Hazard maakte furore bij Lille en Chelsea vooraleer hij de transfer naar Real Madrid maakte. Daar kende het dribbelwonder veel blessureleed en verdween hij naar de achtergrond. Na zestien jaar profvoetbal stopt Hazard op zijn 32e.

'Je moet naar jezelf luisteren en op het juiste moment stop zeggen', laat Hazard weten in een statement. De Belg speelde zestien jaar op het hoogste niveau en kwam uit voor Lille OSC, Chelsea en Real Madrid. 'Ik heb mijn droom kunnen verwezenlijken, heb over de hele wereld gespeeld en plezier gehad. Het was geweldig, ik zal jullie allemaal missen', klink het.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eden Hazard (@hazardeden_10)