D’haese (Oostende): “Je verliest thuis tegen de beloften van Anderlecht, schande”

D’haese (Oostende): “Je verliest thuis tegen de beloften van Anderlecht, schande”

08-10-2023 23:14
3

Robbie D’haese is hard voor KV Oostende na de 1-2 nederlaag tegen de RSCA Futures. D’Haese tekende zelf nog voor de gelijkmaker, maar uiteindelijk bleek dit onvoldoende. Hoofdtrainer Stijn Vreven nam de verantwoordelijkheid voor de verliespartij, maar D’haese was het daar niet mee eens.

D’haese vertelt dat het de verantwoordelijkheid is van de spelersgroep bij Oostende om te presteren. “Als je voor het seizoen je ambities uitspreekt maar thuis verliest tegen de beloften van Anderlecht, dan is dit een schande voor onze ploeg. De trainer zegt dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt, maar het is de verantwoordelijkheid van de spelers”, citeert Het Nieuwsblad D’haese.

D’haese wist dat het na de 1-2 van de RSCA Futures moeilijk ging worden voor Oostende. “Je verwachtte dat wij iets slimmer in de duels zouden zijn omdat we meer ervaring en gestalte hebben, maar dat was ook niet het geval. We creëerden niet veel meer, nadat we bij 1-1 wel genoeg kansen hadden om te scoren. Geen excuses: het was niet goed genoeg”, besluit D’haese.

Door de verliespartij start Oostende dramatisch aan de Challenger Pro League. Na acht gespeelde wedstrijden blijven De Kustboys steken op de dertiende plaats. Oostende wist pas zes punten te verzamelen in de Challenger Pro League.