KAA Gent en KRC Genk vinden geen winnaar in vermakelijke wedstrijd

08-10-2023 20:29
26

KAA Gent en KRC Genk hebben mekaar in evenwicht gehouden. Via goals van Zeqiri en Samoise eindigde de partij op 1-1.

De match begon met veel intensiteit aan beide kansen, maar het was KAA Gent dat voor doelgevaar zorgde. Brown raakte echter het doelhout. Pas voor het halfuur kon KRC Genk dreigen via Fadera. Hij mikte ruim naast. Even later hield Nardi ook Paintsil tot twee keer toe van de 0-1. Bij de rust stond het nog 0-0.

Ook in de tweede helft bleef het spel goed op en af gaan. Orban en Hjulsager dreigden voor KAA Gent, maar het was KRC Genk dat de ban kon breken. Zeqiri kon scoren uit een rebound.

KAA Gent was niet aangeslagen en scoorde meteen tegen via Orban, maar die goal werd afgekeurd voor buitenspel. Ook invaller Tolu scoorde even later uit buitenspel. De VAR maakte opnieuw de juiste beslissing. KRC Genk wilde de drie punten over de streep trekken, maar Samoise dacht er anders over. Hij kon in de slotfase nog de 1-1 maken na een afgeweerd schot van Tissoudali.

Door dit gelijkspel lijkt het erop dat Union alleen leider gaat worden. Anderlecht won zaterdag van KV Mechelen en staat nu tweede.