Bongonda verdedigt transfer naar Rusland: “Hier merk je niets van de oorlog”

Bongonda verdedigt transfer naar Rusland: “Hier merk je niets van de oorlog”

07-10-2023 14:14
12

Theo Bongonda maakte de overstap van het Spaanse Cadiz naar het Russische Spartak Moskou. Een opvallende overstap van de ex-KRC Genk-smaakmaker. Bongonda sprak met Het Nieuwsblad.

Rusland is nog steeds in oorlog met Oekraïne, maar daar merkt Bongonda niets van. “Van buitenaf krijg je misschien de indruk dat je hier geen voet kan zetten of er ontploft een bom. Maar zij stelden me gerust. Het leven gaat zijn gang. Op straat merk je niet dat er een oorlog woedt. Zolang mijn familie en ik maar veilig zijn. Gebeurt er morgen iets erg, dan ben ik de eerste die het vliegtuig neem met mijn familie.”

De transfer van Bongonda zorgde voor gefronste wenkbrauwen. “Je kan niet iedereen tevredenstellen, maar ik heb de beste keuze voor mijn familie en mij gemaakt. Ik wil ergens spelen waar ze me écht willen. En wat de oorlog betreft: er is overal oorlog. Oekraïne is voor ons dichterbij, maar in Congo sterven ook miljoenen en daar kijkt hier niemand naar om. Ik keur elke oorlog af, ik zal nooit verdragen dat mensen erdoor sterven, maar ik vind wel dat we onze energie gelijk moeten verdelen over alle oorlogen, als je snapt wat ik bedoel?”