Trainer snapt niets van beeldvorming Lang: Dát kan ik niet uitleggen

Trainer snapt niets van beeldvorming Lang: "Dát kan ik niet uitleggen"

06-10-2023 16:11
13

Op de persconferentie in aanloop naar het duel Sparta-PSV wordt PSV-trainer Peter Bosz gevraagd naar Noa Lang. De voormalig coach van onder meer Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon krijgt de vraag waarom de buitenspeler niet lastig is, waarop Bosz de vraag omdraait.

"Ik kan niet uitleggen waarom hij lastig zou zijn, dát kan ik niet uitleggen. Dit is de eerste keer dat ik met hem werk, en ik heb nog niet één dag gehad, dat ik één keer dacht: 'Zouden ze misschien dit bedoeld hebben?' Nog niet één keer. Hij is het tegendeel van lastig zijn", aldus Bosz over Lang, die Club Brugge heeft ingeruild voor PSV.

"Hij traint altijd hard. Hij is heel eerlijk als hij iets vindt. Dan zegt hij dat. Als hij iets fout doet, geeft hij ook toe dat hij het verkeerd heeft gedaan. Ik vind hem heel zorgzaam naar zijn medespelers. Hij ontfermt zich over jongens die nieuw zijn, terwijl hij zelf ook nieuw is. Ik zou niet kunnen zeggen waarom hij moeilijk of vervelend is."

Lang heeft zijn start bij PSV niet gemist. In de Eredivisie was hij al enkele keren van grote waarde en afgelopen dinsdag werd hij nog uitgeroepen tot Man van de Match in het Champions-League-duel met Sevilla FC (2-2).