Poolse bond laat het er niet bij zitten en zoekt contact met KNVB na chaos bij AZ

Poolse bond laat het er niet bij zitten en zoekt contact met KNVB na chaos bij AZ

06-10-2023 08:55
1

Lukasz Wachowski, secretaris-generaal van de Poolse voetbalbond, heeft contact gezocht met de KNVB naar aanleiding van de chaos bij AZ - Legia Warschau. Via X heeft de bestuurder bekend gemaakt dat hij de wanorde na afloop graag wil laten onderzoeken.

'Naar aanleiding van het incident dat plaatsvond na de Conference League-wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau, heb ik de secretaris van de Nederlandse bond en vertegenwoordigers van de UEFA om uitleg gevraagd', luidt het statement van de Poolse bestuurder. AZ won het duel met Legia Warschau wel met 1-0, waardoor de ploegen nu gelijk staan in de Conference League.

Na de wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau ging het mis. Onder andere twee spelers van de Poolse ploeg zouden zijn opgepakt nadat de ME hun spelersbus had tegengehouden. Ook de voorzitter van de club kreeg klappen van de Mobiele Eenheid, maar wat precies de reden was blijft nog altijd onduidelijk. Poolse supporters zouden de ME aan hebben gevallen, maar in de loop van vrijdag moet er meer informatie vrijkomen over het incident.