Ex-Bondscoach Advocaat waarschuwt Ajax voor rol Van Gaal: 'Gaat nu weer gebeuren'

Ex-Bondscoach Advocaat waarschuwt Ajax voor rol Van Gaal: 'Gaat nu weer gebeuren'

05-10-2023 19:04
1

Dick Advocaat, de voormalige bondscoach van de Rode Duivels, en Kees Jansma denken niet dat Louis van Gaal echt op afstand Ajax kan adviseren. Dat vertelt het duo bij Veronica. Volgens Advocaat zal Van Gaal zich niet kunnen inhouden om zich met het beleid en de voetbaltechnische aspecten te bemoeien.

Jansma legt eerst nog eens uit wat de functie van Van Gaal precies inhoudt. "Adviseren betekent je mening geven en dan kan de club daar mee doen wat je wilt doen. Dat kan nooit beslissend zijn in mijn optiek. Deze rol bestaat nog helemaal niet. Ik vind het een ingewikkelde situatie. Als hij Maurice Steijn advies geeft, dan moet hij dat doen zonder op de grote trom te slaan. Nou, dat is wel een uitdaging voor hem."

Advocaat heeft er weinig vertrouwen in dat zijn collega-trainer het enkel bij advies gaat houden. "Ik denk niet dat Van Gaal een man is die op afstand kan regeren. Die gaat er bovenop. De situatie bij Ajax is natuurlijk nijpend, dus ik kan me best voorstellen dat ze hem erbij halen. Als je hem erbij haalt dan heb je wel iemand die denkt te weten hoe het moet. Je hebt het bijvoorbeeld eerder gezien met Ronald Koeman. Die ging hij toen vertellen hoe je voorzetten moet geven. Dat gaat nu ook gebeuren."