Vanhaezebrouck over vormdip Orban bij Gent: “Gift voelt ook dat het minder loopt”

Vanhaezebrouck over vormdip Orban bij Gent: “Gift voelt ook dat het minder loopt”

04-10-2023 18:20
1

Hein Vanhaezebrouck doet een boekje open over de huidige situatie rondom KAA Gent-goudhaantje Gift Orban. Vanhaezebrouck geeft aan dat de jonge spits niet in zijn beste vorm steekt. De Buffalo’s staan donderdagavond tegenover het Israëlische Maccabi Tel-Aviv in de Conference League.

Vanhaezebrouck geeft aan dat er geen groot probleem is met Orban bij Gent, de hoofdtrainer geeft aan dat het ook een mentale kwestie is voor Orban. “Dit is allemaal niet zo evident: als je enkele kansen mist, gaat dat soms in je hoofd kruipen en is het ook voetballend soms wat minder: kaatsen, balaannames. Gift voelt het ook wel dat het wat minder loopt”, citeert De Gazet van Antwerpen Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck ziet dat Orban ook op de trainingen bij Gent meer moeite heeft om zijn doelpunten te maken. “We vinden het ook raar maar dat heb ik vorig jaar ook genoemd: toen lukte alles en was alles geweldig. Soms lukt het net niet en Gift zit nu net in zo’n moment maar ook dat kan hem sterker maken, eenmaal hij opnieuw de weg naar de goal vindt”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck geeft aan dat hij geen enkele speler kent die loopt te fluiten als het even wat minder loopt. “Gift is een optimist maar dit speelt natuurlijk ook wel een rol. Tegen Brugge viel hij ook niet goed in en ook zonder die rode kaart had ik hem misschien gewisseld. Nadien slikte hij ook een rode kaart, waardoor hij een schorsing kreeg”, besluit Vanhaezebrouck.