Oekraïense media: 'Antwerp is de 'dark horse' van Champions League-groep H'

Oekraïense media: 'Antwerp is de 'dark horse' van Champions League-groep H'

04-10-2023 10:10 Laatste update: 18:57
1

Royal Antwerp FC staat woensdagavond voor de grote uitdaging om de pijnlijke nederlaag tegen Barcelona achter zich te laten. Onder leiding van Mark van Bommel neemt de ploeg het op tegen Shakhtar Donetsk. Beide teams staan nog met lege handen in de Champions League-groep H met FC Porto en Barcelona. VoetbalPrimeur.be nam een kijkje in de Oekraïense media om te zien hoe men daar naar de aanstaande wedstrijd kijkt.

Antwerp minst sterk
Football stipt aan hoe belangrijk deze match is voor Shakhtar. ‘Antwerp is, naar onze mening, de minst sterke tegenstander voor Shakhtar in deze groepsfase. Als Shakhtar echt ambities heeft in de Champions League, is een overwinning op de Belgische club een must’, aldus Football.

Valse start Antwerp
Ua-football keek naar de afgelopen matchen van Antwerp en zag een moeilijk begin van The Great Old. ‘De start was verre van ideaal: een 0-5 nederlaag in Camp Nou. In de nationale competitie verloopt het ook niet soepel - slechts de vijfde plaats na negen speeldagen. Antwerp wist vijf wedstrijden op rij niet te winnen, wat zeker niet helpt voor de teamspirit’, schreef Ua-football over de moeizame reeks van The Great Old.

Volle ziekenboeg
Ook constateerde Ua-Football dat er veel blessures zijn bij Antwerp. ‘Bijkomend probleem: de ziekenboeg van de club is aardig vol. Engels, Vines, De Laet, Corbanie en Ondrejka zijn de spelers die Van Bommel waarschijnlijk moet missen. Voorspelling: 1-1’, aldus Ua-football.

Champions League-thuisdebuut
Voor Antwerp is het niet zomaar een match, en daar is Ua-Football zich van bewust. ‘Het Antwerpse stadion zal naar verwachting volledig vol zitten. De Belgen zullen ongetwijfeld alles op alles zetten tegen het team van trainer Patrick van Leeuwen. Een gelijkspel zou voor beide teams een acceptabel resultaat zijn’, voegde Ua-football toe over de belangrijke match voor Antwerp.

Slechte reeks beide ploegen
1927 belichtte de magere weken van beide ploegen. 'Shakhtar verloor onlangs van Vorskla in de laatste wedstrijd, en Antwerp speelde 0-0 gelijk tegen Mechelen in het Belgisch kampioenschap. De ploeg kampt met grote aanvalsproblemen; Antwerp heeft al vier wedstrijden op rij niet gescoord', pende 1927.

Antwerp gaat niet defensief spelen
1927 vroeg aan voormalig Oekraïens bondscoach Yozhef Sabo naar een voorbeschouwing. ''Antwerp is wellicht niet zo'n formidabele tegenstander als Porto, maar ik verwacht niet dat ze defensief zullen spelen in de thuiswedstrijd’’, vertelde Sabo.

Antwerp als ‘dark horse’
Sabo wil Antwerp niet onderschatten. ''Voor mij is Antwerp de dark horse in deze groep, en dat geldt ook voor veel anderen in Oekraïne. Weinigen hier volgen de wedstrijden van Antwerp op de voet, buiten de staf en spelers van Shakhtar’’, vertelde de ex-coach van het Oekraïense nationale team aan 1927.

Remise verwacht
Sabo deed ook een voorspelling. ''Het is lastig te voorspellen als je je vooral op één team hebt geconcentreerd. Ik volg Shakhtar regelmatig, maar zag Antwerp alleen spelen tegen Barcelona. Velen zien de Belgen niet als favoriet en noemen het team zelfs zwak, maar mijn voorspelling is een gelijkspel, 1-1’’, aldus Yozhef Sabo.

Gemengde meningen, maar dezelfde voorspelling
De Oekraïense media en experts lijken gemengde meningen te hebben over de aanstaande wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Shakhtar Donetsk. Terwijl sommigen Antwerp zien als de zwakste tegenstander voor Shakhtar in hun Champions League-groep, zijn er ook stemmen die waarschuwen voor onderschatting. Toch wordt een gelijkspel verwacht door zowel Sabo als Ua-football.

Match begint vroeg in de avond
De match wordt dit keer op woensdagavond om 18:45 afgetrapt in de Bosuil en zal de allereerste thuiswedstrijd van de Champions League ooit inluiden voor The Great  Old.