Trossard en Arsenal gaan verrassend onderuit tegen RC Lens

03-10-2023 23:11 Laatste update: 23:21
3

RC Lens heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de Champions League. De Franse club zette de poule in de CL op zijn kop met een zege op Arsenal: 2-1.

Arsenal begon nog voortvarend aan de partij en wist al snel te scoren. Al na veertien minuten spelen was het raak. Gabriel Jesus, die een voorhoede vormde met Leandro Trossard en Bukayo Saka, nam het doelpunt voor zijn rekening. De Braziliaan strafte een fout van een Lens-verdediger genadeloos af.

De thuisploeg liet zich desondanks niet uit het veld slaan en wist de schade ruim tien minuten later alweer te repareren, op zeer fraaie wijze. Adrien Thomasson schoot de bal strak tegen de touwen en zorgde daarmee voor de verrassende gelijkmaker. Kort daarna moest manager Mikel Arteta een nieuwe tegenslag verwerken. Sterspeler Saka kon niet verder en werd - vijf dagen voor de kraker tegen Manchester City - door de Spanjaard naar de kant gehaald.

Zonder Saka oogden The Gunners wat tandenloos. In de 69e minuut profiteerde Lens optimaal. Oleksandr Zinchenko liet zich op snelheid aftroeven door Przemyslaw Frankowski, die spits Wahi bediende: 2-1. Het bleek tevens de eindstand, wat voor grote vreugde zorgde bij Lens, dat nog zo moeizaam aan het seizoen was begonnen.

Door de zege gaan de Fransen plots aan kop in groep B met vier punten. Arsenal (3 punten), Sevilla (2) en PSV (1) volgen.