CL-hymne op de Bosuil doet Alderweireld glimmen van trots: Dit is speciaalste

CL-hymne op de Bosuil doet Alderweireld glimmen van trots: "Dit is speciaalste"

02-10-2023 23:40
1

Tegen FC Barcelona moest Royal Antwerp FC de wet van de sterkste ondergaan (5-0), maar woensdagavond hoopt de Belgische landskampioen wél te scoren in de Champions League. Met Shakhtar Donetsk komt de op papier meest haalbare kaart over de vloer. Toby Alderweireld staat al te trappelen van ongeduld.

In een interview met Champions League magazine, dat Antwerp deelde op haar sociale media, spreekt de aanvoerder zijn verlangen uit naar de komende CL-wedstrijd. "Voor de eerste keer in de Champions League eigenlijk naar hier krijgen, met de hymne en alles ... Je merkte bij veel mensen de tranen in de ogen. Deze club heeft ook veel miserie gekend", beseft Alderweireld maar al te goed.

Na jaren timmeren vanuit de schaduw staat Antwerp nu weer volop in de schijnwerpers. "Nu deel uitmaken van de top, dat is gewoon fantastisch, zeker als je er zelf deel van uitmaakt. De drang om in je eigen stad iets neer te zetten is zo groot, om hier de laatste jaren nog vol aan de bak te gaan", gaat Alderweireld verder.

De geboren Antwerpenaar voelt zich nog steeds als een kind in een snoepwinkel bij The Great Old. "Dit is ook een droom voor mij, hoor. Ik heb echt met heel veel overgave gespeeld voor elke club, maar dit is het speciaalste", besluit hij trots.