Westerlo zet historisch slechte reeks neer: geen zege na negen duels is zeldzaam

Westerlo zet historisch slechte reeks neer: geen zege na negen duels is zeldzaam

02-10-2023 23:00 Laatste update: 03-10-2023 21:45
13

Ook op speeldag negen is KVC Westerlo er niet in geslaagd om een eerste driepunter te veroveren. Tegen een tienkoppig KRC Genk knokte het wel nog knap terug naar 3-3, maar daar schiet je slechts weinig mee op onderaan de rangschikking. Stilaan krijgt het Kempense seizoensbegin de stempel 'historisch slecht' mee. VoetbalPrimeur.be vergelijkt met andere trage starters.

Westerlo verzamelde tot dusver nog maar drie punten, telkens uit een gelijkspel. Opvallend: drie keer lukte dat op verplaatsing. Naast Genk beten ook Standard Luik (0-0) en KAS Eupen (2-2) hun tanden deels stuk op de Kemphanen. Voor de rest leden de troepen van Jonas De Roeck al zes nederlagen.

Na negen speeldagen nog niet mogen juichen, het gebeurde nog maar 22 keer eerder in de hoogste klasse. Berchem Sport (1986-1987) en KSK Beveren (2001-2002) zetten exact dezelfde puntenverdeling neer als Westerlo. Anderen moesten het met nog minder stellen: één of twee puntje(s). K. Beerschot V.A. overkwam het twee seizoenen geleden nog, met amper 1 op 27. De allerslechte starter was overigens KFC Winterslag in het gezegende jaar 1974. De Limburgse club pakte ook amper één puntje, maar daar kwam nog eens een doelpuntensaldo van 5-24 bovenop ...

Er is dus nog hoop voor Westerlo. Om het allerdiepste dal uit de Belgische voetbalgeschiedenis te vermijden, moet de club voor speeldag 17 een zege zien te pakken. Nooit eerder werd er immers langer dan zestien speeldagen over gedaan om voor het eerst te vieren. Lierse SK, RAEC Mons, Sporting Charleroi en Cercle Brugge moesten ooit wachten tot hun zestiende wedstrijd om de champagne te ontkurken. Volgend weekend krijgt Westerlo alvast een uitgelezen kans. Dan komt KV Kortrijk over de vloer, de voorlaatste uit de stand.