Bayer Leverkusen wil T1 Alonso niet laten gaan: 'Duidelijke toezeggingen gedaan'

Bayer Leverkusen wil T1 Alonso niet laten gaan: 'Duidelijke toezeggingen gedaan'

02-10-2023 11:02

Bayer Leverkusen maakt zich momenteel geen zorgen over het mogelijke vertrek van hun succesvolle trainer, Xabi Alonso, die wordt gelinkt aan Real Madrid. Ondanks de sterke seizoensstart van Leverkusen in de Bundesliga en de speculatie over Alonso als mogelijke opvolger van Carlo Ancelotti bij Real Madrid, benadrukt sportief directeur Simon Rolfes dat Alonso voorlopig in Duitsland zal blijven.

Rolfes wijst op het recente contractverlenging van Alonso, die nu tot medio 2026 bij Bayer Leverkusen blijft en heeft vertrouwen in een lang verblijf. "Xabi weet dat hij over een heel goed team beschikt en het volledige vertrouwen van de club heeft. Bij een coach is het anders dan bij een speler. Voor spelers gaat het vaak om bedragen, bij een trainer is het belangrijk dat hij op de juiste plek zit. We hebben een paar weken geleden aan elkaar een duidelijke toezegging gedaan, dus ik sta er heel ontspannen in."

Alonso zelf laat zich voorzichtig uit over de situatie. "Het is te vroeg om daar nu al over te praten. De spelers en ik weten allemaal hoe het werkt in het voetbal. Dat is voor niemand een probleem en daarom hebben we het er ook niet over gehad."