Tienkoppig Genk kan alweer niet winnen en speelt gelijk met Westerlo

01-10-2023 17:56 Laatste update: 18:08
47

Veel zon, veel doelpunten en discutabel rood. KRC Genk en KVC Westerlo hebben voor een leuke partij gezorgd, maar niet voor een winnaar. Het werd 3-3 in een bijzonder leuke pot voetbal.

Na twee gelijke spelen op rij ging KRC Genk op zoek naar een overwinning in de JPL. Daarvoor leek KVC Westerlo de gepaste tegenstander te gaan worden en na slechts tien minuten voetballen konden de Limburgers ook al vieren na een treffer van Daniel Munoz.

Genk op weg naar de overwinning? Niet als het van Lucas Stassin afhing. Nog geen tien minutn later bracht hij weer spanning in de partij en wist hij Westerlo op gelijke hoogte te brengen. Daar bleef het lange tijd bij, maar in de slotfase van de eerste helft werd het toch nog tumultueus.

Eerst kwam Genk opnieuw op voorsprong via Joris Kayembe, daarna kreeg Bonsu baah ook nog een rood karton voor een vermeende slag in het gezicht. De 2-1 bleef echter staan tot de rust.

Westerlo mocht weer hopen op puntengewin, maar die hoop werd al snel de kop ingedrukt door Joseph Paintsil, die vroeg in de tweede helft de partij helemaal in het voordeel van Genk besliste met de 3-1.

Wedstrijd beslist? Nee dus, denkt Stassin opnieuw. Iets voor het uur bracht hij met zijn tweede van de wedstrijd toch weer wat spanning in de partij. Voor Genk was het stilaan ook overleven om die voorsprong te houden en kroop het helemaal naar achteren.

De Limburgers speculeerden op de counter, maar vonden geen gaatje meer in de Westelse defensie. Ook de Kemphanen konden leken niet meer te kunnen scoren, maar in het absolute slot was het nota bene ex-Genkspeler Rommens die met een knappe volley voor de gelijkmaker zorgde.