Van Bommel zag Antwerp opnieuw goed spelen: Alleen vallen de doelpunten niet

Van Bommel zag Antwerp opnieuw "goed spelen": "Alleen vallen de doelpunten niet"

01-10-2023 10:00
9

In acht dagen tijd heeft Royal Antwerp FC drie keer een 0-0 afgeleverd. Na brilscores tegen RWDM en KAA Gent bleef het scorebord ook op bezoek bij KV Mechelen onberoerd. Mark van Bommel hoopte uiteraard op meer, maar blijft het glas halfvol zien.

In de hele maand september werkte Antwerp zes wedstrijden af. Daaruit wist het slechts één zege te puren. Bovendien kwam The Great Old in haar laatste vier partijen niet tot scoren toe, de Champions-League-verplaatsing bij FC Barcelona incluis. Sommigen zouden dan over een crisis(je) spreken, maar Van Bommel behoudt de glimlach. "We hebben al zes clean sheets deze competitie, we spelen al een paar wedstrijden goed, alleen vallen de doelpunten momenteel niet", luidt zijn analyse bij Sporza.

Achter De Kazerne kregen de trouwe supporters eenzelfde patroon te zien. Antwerp eiste de bal op, kon die ook vlot in de rangen houden, maar veel gevaar stichten zat er niet bepaald in. Toch zag Van Bommel voldoende mogelijkheden om het laken naar Antwerpse zijde te trekken. "Ik maak me pas zorgen als we geen kansen creëren en we niet goed zijn aan de bal, en dat is nu niet het geval", stelt de Nederlander.

Als Antwerp nog eens een zege wil boeken, zal het in ieder geval vroeg of laat weer ballen tegen de touwen moeten jagen. Woensdag krijgt het daarvoor al een nieuwe kans. Dan komt Shakhtar Donetsk over de vloer in de Champions League.