Mazzu (Charleroi) over duel met Union: Het management werkt er met veel geld

Mazzu (Charleroi) over duel met Union: "Het management werkt er met veel geld"

30-09-2023 11:29

FC Charleroi en Felice Mazzu staan 14e in de Pro League en hebben dan ook niet de start gemaakt die ze gehoopt hadden. Zondag nemen Mazzu en co het op tegen zijn voormalige werkgever, Union Saint-Gilloise. De T1 van Charleroi blikt vooruit op het duel. 

Mazzu kende een veelgeprezen periode bij Union tussen 2020 en 2022. Maar zondag zal hij zijn voormalige ploeg geen plezier doen. "Het is duidelijk dat het tegen zo'n ploeg, die voor de titel speelt, belangrijk is om fysieke en mentale intensiteit te tonen”, geeft Mazzu aan in een interview met RTBF

“Daarna denk ik niet dat ze benadeeld zullen worden door het feit dat ze een aanzienlijk aantal wedstrijden spelen, want ze hebben een vrij constante kern en ze kunnen het zich veroorloven om zonder problemen te rouleren”, merkt Mazzu op. 

"Er zijn behoorlijk wat nieuwe spelers, maar de ruggengraat is er nog steeds. Waarom winnen ze en houden ze dit niveau vast? Simpelweg omdat het management goed werkt en met veel geld, dat moeten we niet vergeten. Ze worden geholpen door buitenlandse investeerders die de middelen hebben. Ze zijn erin geslaagd om één of twee spelers te verkopen, dus ze hebben financiële middelen. Als dat het geval is, is het makkelijker om spelers van topkwaliteit aan te trekken."