KV Kortrijk praat met assistent voor De Boeck: “Een heel goed gesprek”

KV Kortrijk praat met assistent voor De Boeck: “Een heel goed gesprek”

28-09-2023 14:25

KV Kortrijk is druk bezig om een nieuwe staf samen te stellen. Glen De Boeck lijkt de nieuwe trainer te worden en Urbain Spaenhoven moet de assistent worden. Momenteel staat hij onder contract bij VC Wilrijk.

De Boeck contacteerde Spaenhoven zelf ook al. “Omdat Glen als manager wil gaan werken naar Engels model is hij nog op zoek naar iemand voor het veldwerk. Daarom heeft hij me ook gecontacteerd en wij zijn er alvast uit wat de invulling van mijn takenpakket betreft.”

Spaenhoven bevestigt tegenover Het Laatste Nieuws de interesse van KV Kortrijk. “Dat was een heel goed gesprek, maar nu is het nog even wachten op een financieel voorstel van hun kant. Het is dus zeker nog niet in kannen en kruiken. Het enige dat vaststaat is dat ik dit weekend nog op de bank zit bij VC Wilrijk. Wat het daarna wordt, zal de komende dagen moeten blijken.”

Het is echter geen gemakkelijke keuze voor Spaenhoven. “Ze hebben mij in hun nieuw en ambitieus project ook carte blanche gegeven wat samenstellen van de kern betreft. Dat laatste maakt de keuze trouwens extra moeilijk, want het overgrote deel van de spelers is speciaal voor mij naar Wilrijk gekomen. Anderzijds is het natuurlijk wel 1A. Bovendien is de groep matuur genoeg om hier mee om te gaan. Al ben ik voor alle duidelijkheid nog niet weg hé.”