Blessin kalmeert fans: ''Wat Ajax-Feyenoord bracht willen we niet meemaken''

Blessin kalmeert fans: ''Wat Ajax-Feyenoord bracht willen we niet meemaken''

27-09-2023 14:50 Laatste update: 15:33
7

Alexander Blessin roept supporters op zich gedurende de match tussen Union SG en RWDM op donderdagavond rustig te gedragen. De Union-trainer was getuige van de excessen bij het Nederlandse topduel tussen Ajax en Feyenoord en wil dergelijke taferelen koste wat kost vermijden.

De derby, te midden van historische spanningen tussen supporters en met een specifiek aanvangstijdstip van 18:30, bewoog Blessin ertoe om de fans tot kalmte te manen.

''Maar ik moet het duidelijk zeggen: ik begrijp dat de supporters een derby waarderen, dat er emotie is, maar dat er een grens is waarboven discussie geen zin heeft'', citeerde L'Avenir Blessin.

''Wat vorige week bij de derby Ajax-Feyenoord gebeurde, hebben we gezien en dat willen we hier absoluut voorkomen'', voegde Blessin eraan toe.

''Het is onze taak om emotie op het veld te brengen. Voor, tijdens en na de wedstrijd moeten we ons simpelweg concentreren op wat er op het veld gebeurt'', aldus Blessin.

Het duel tussen RWDM en Union SG vindt donderdagavond om 18:30 plaats. De twee Brusselse clubs staan momenteel op respectievelijk de 9e en 4e plaats in de Jupiler Pro League.