Union SG wint via uitblinker Amoura op bezoek bij Cercle Brugge

24-09-2023 17:56 Laatste update: 17:56
18

Union SG heeft op bezoek bij Cercle Brugge met 0-2 gewonnen. De doelpunten voor Union werden gemaakt door de absolute Mohammed Amoura. De aanvaller bleek een ware plaag voor de verdediging van Cercle Brugge. Senna Miangue kreeg in de 83e minuut rood namens Cercle Brugge.

In de achtste speelronde van de Jupiler Pro League ging Union SG op bezoek bij Cercle Brugge. Binnen een minuut wist Mohammed Amoura gevaarlijk te worden namens Union, de aanvaller raakte de paal. Drie minuten later dacht de Algerijnse Amoura te scoren, maar een eerdere fout werd bestraft door de scheidsrechter.

Na een kwartier spelen maakte Amoura veel indruk, dit resulteerde ook in het eerste doelpunt voor Union. Laura zette laag voor waarna Nilsson over de bal heen liep. Amoura pikte de bal op en prikte het eerste doelpunt voor Union. Van Driessche keurde het doelpunt eerst niet goed, maar de VAR corrigeerde de beslissing.

Cercle Brugge kwam met een aangrijpend eerbetoon voor Miguel Van Damme. Cercle Brugge voert actie tegen leukemie. Het Jan Breydelstadion applaudisseerde zeer luid.

In de volgende fase van de match deed Cercle ook van zich spreken, de ploeg kon gevaarlijk worden, maar de voorsprong voor Union bleef verdiend. Zowel Cercle Brugge als Union staan bekend om hun fanatieke spel en dat was te zien. Het werd een potige match tussen de beide ploegen.

In de tweede helft werd Union gevaarlijk via Charles Vanhoutte, de voormalige Cercle Brugge-speler. In de 53e minuut werd het gevaar van Union omgezet in een verdubbeling van de voorsprong. Opnieuw was het de uitblinkende Amoura die wist te scoren na een fijne pass van Lazare.

In de volgende fase van de match ging Cercle Brugge op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar in de 83e minuut kreeg Senna Miangue zijn tweede gele kaart. Cercle Brugge moest de slotfase in met 10 man.

In de absolute slotfase konden beide ploegen geen doelpunt meer noteren en ging Union uiteindelijk met de 3 punten naar huis.