Standard en Westerlo houden elkaar in evenwicht

22-09-2023 22:34
27

Het duel tussen Standard en Westerlo van vrijdagavond kende geen winnaar. Het duel eindigde zoals het begon, met 0-0 op het scorebord. Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op.

Westerlo begon niet slecht in Luik en de eerste kansjes waren voor de bezoekers. Bodart echt bedreigen zat er evenwel niet in. Matsuo schoot immer in het zijnet en een vrije trap van Chadli was uiteindelijk niet al te moeilijk voor de doelman van Standard.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Standard wat meer grip op de partij. Veel grote kansen leverde dat evenwel ook al niet op. Balikwisha besloot in de korte hoek en een poging van Kanga miste richting. Zo gingen we rusten met een logische 0-0 stand.

Wie gehoopt had dat de tweede helft beter werd, kwam bedrogen uit. Beide ploegen verdienden vrijdag geen schoonheidsprijs. Aan inzet was er geen gebrek, maar het bleef helaas vooral bij inzet. In het slot van de partij probeerde Standard nog iets, maar Westerlo kon al bij al vrij eenvoudig eindelijk nog eens een punt pakken in de Jupiler Pro League.

Standard en Westerlo blijven onderin hangen
In de stand staat Standard nu op de twaalfde plaats met zeven punten. Westerlo, dat nog altijd wacht op een eerste zege dit seizoen, staat nu op de vijftiende plaats met twee punten. KV Kortrijk kan zaterdag weer over Westerlo springen. De Kerels gaan op bezoek bij Sporting Charleroi.