Bayern wint spektakelstuk van United, Sevilla en Lens spelen gelijk

20-09-2023 23:08
3

Bayern München heeft in eigen huis de eerste Champions League-overwinning geboekt tegen Manchester United. De Engelse ploeg was niet opgewassen tegen de Duitse voetbalmachine ondanks een zevenklapper. Sevilla FC en RC Lens kwamen niet verder dan een gelijkspel.

Bayern München - Manchester United 4-3
United begon goed aan het duel in de Allianz Arena en registreerde zelfs de eerste kans, maar de Engelse ploeg kwam wel op achterstand. Leroy Sané schoot op doel en Andre Onana ging de fout in: de bal ging onder de Kameroener door en Bayern pakte de leiding.

Na de openingstreffer van Bayern ging het hard: Serge Gnabry tekende enkele minuten na de 1-0 voor de tweede treffer. United ging met een fikse achterstand aan de thee, maar begon in de tweede helft goed: een schot van Rasmus Hojlund werd van richting veranderd en belandde achter doelman Sven Ulreich. United kon niet lang van de voorsprong genieten: Christian Eriksen werd bestraft door een ongelukkige handsbal en Harry Kane mocht aanleggen voor een strafschop. De Engelsman faalde niet en bracht het verschil terug naar twee: 3-1.

In de slotfase werd het nog flink spannend. Casemiro tekende voor de 3-2, waarop Mathys Tel de 4-2 op het bord zette. In de slotminuut was het opnieuw Casemiro die toesloeg: eindstand 4-3. Der Rekordmeister pakt de koppositie in Groep A, terwijl Manchester United de laatste plek inneemt: Galatasaray en FC Kopenhagen speelden eerder op de avond gelijk.

Sevilla FC - RC Lens 1-1
In de groep van PSV hebben Sevilla en Lens allebei een punt overgehouden aan het eerste groepsduel. Sevilla kwam in de openingsfase op voorsprong door een knappe kopgoal van Lucas Ocampos. Angelo Fulgini zorgde na een klein half uur echter voor de gelijkmaker.