Schmeichel pakt Martínez hard aan: 'Hij probeert een held te zijn'

Schmeichel pakt Martínez hard aan: 'Hij probeert een held te zijn'

17 september - 23:40
2

Peter Schmeichel heeft forse kritiek geuit op Lisandro Martínez. De voormalig doelman verwijt de Argentijn dat hij geforceerd op zoek was naar een heldenrol tijdens de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, die Martínez met Manchester United met 1-3 verloor.

Schmeichel, die met de Red Devils vijfmaal de Premier League won en één keer de Champions League, richt zijn pijlen na de nederlaag dus met name op Martínez, en in het bijzonder op zijn rol bij de tweede goal van Brighton. "Hij probeert een held te zijn door een block in te zetten, maar als je goed kijkt zie je dat hij in de lijn van de keeper gaat staan. Bovendien moet je je niet omdraaien bij een block, maar rechtop staan." Pascal Gross creëerde ruimte voor zichzelf door een schot te veinzen, waarmee hij de oud-Ajacied uitkapte en de bal vervolgens langs doelman André Onana schoot.

Ook bij de eerste goal was Martínez het mikpunt van kritiek, nadat hij niet kort genoeg zat op Simon Adingra, die de bal voorgaf op Danny Welbeck, die vervolgens scoorde tegen zijn oude club. Door de nederlaag komt de club van manager Erik ten Hag dieper in de problemen. Buiten het veld is het door het rumoer rond Antony en Jadon Sancho al erg onrustig, maar ook sportief gaat het de club niet voor de wind. United staat dertiende in de Premier League, met zus punten uit vijf duels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s