'Pickford is verantwoordelijk voor de teloorgang van carrière Van Dijk'

'Pickford is verantwoordelijk voor de teloorgang van carrière Van Dijk'

13 september - 18:05
4

Volgens de Nederlandse schrijver Henk Spaan is er één man verantwoordelijk voor de ondergang van de carrière van Virgil van Dijk: Jordan Pickford. De doelman van Everton maakte drie jaar geleden een snoeiharde tackle op de verdediger, waardoor hij maanden uit de roulatie lag met een knieblessure.

'Het is drie jaar geleden dat Jordan Pickford een aanslag pleegde op de knie van Virgil van Dijk', blikt Spaan terug in zijn column in Het Parool. 'Er was een moment aan de zijlijn tegen Ierland dat Van Dijk eruit werd gelopen door een tegenstander die hij ooit lachend, zonder een zweetdruppel te verspillen, de bal zou hebben ontfutseld. Dat Pickford, die voor zijn aanslag niet eens een kaart kreeg, verantwoordelijk is voor de teloorgang van Virgil's loopbaan, staat vast.'

Ondanks dat Van Dijk volgens Spaan dus niet alleen zelf verantwoordelijk is voor zijn spel, vindt de columnist toch dat het tijd is voor een andere captain bij Oranje. 'Ik heb op X het spel van Van Dijk niet met mededogen becommentarieerd. Ik blijf erbij dat hij niet meer de aangewezen aanvoerder van het Nederlands elftal is.' Pickford zorgde er met zijn zware tackle ook voor dat Van Dijk niet mee kon doen aan het EK in 2021.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s